Blanes recupera la Missa Baturra

Os dejamos la publicación de Diari de Girona del día 13 de octubre sobre la Misa Baturra que celebramos el pasado día del Pilar

L’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes i Comarca va celebrar ahir, coincidint amb la festivitat de la Verge del Pilar del 12 d’octubre, el dia de la seva patrona després que l’any passat no es pogués fer a causa de la covid-19.

L’acte, que aquest 2021 va consistir en celebrar la popular i tradicional Missa Baturra, el van encapçalat la presidenta de l’Agrupació Artística Aragonesa de Blanes i Comarca, Clara Bolea, i l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa. Igual que en les anteriors ocasions, un dels ingredients típics d’aquesta jornada va ser que part del públic assistent, així com tots i totes les membres del cor i la rondalla, van participar a la missa engalanats amb el vestit de festa d’Aragó.

Algunes persones van lluïr també el característic complement que identifica als aragonesos: el mocador a quadres vermells i negres, conegut com el «cachirulo», una peça de vestuari típicament aragonesa que moltes i molts dels assistents lluïen posat al coll.

Facebook
Twitter